Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού

Project Description

Πληροφορίες Κατασκευής

Τοποθεσία Έργου

Αθήνα


Τύπος Έργου

• Προσθήκη γυψοσανίδων με στρογγυλή διάτρηση
• Ηχομόνωση


Το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού, αποτελεί ίσως την τρανότερη απόδειξη για την ποιότητα και το μέγεθος που μπορεί να προσφέρει ο Γύψινος Διάκοσμος. Σε αυτό το έργο επιλέχθηκε ο Γύψινος Διάκοσμος για να επιφέρει ένα άψογο αποτέλεσμα που να είναι αντάξιο του κύρους του Κολεγίου Αθηνών.

Στο κολέγιο τοποθετήσαμε διάτρητες γυψοσανίδες με στρογγυλή διάτρηση και στο πίσω μέρος είχε επικολληθεί ακουστικό φίλτρο μαύρου χρώματος. Βελτιώσαμε την ακουστική των χώρων μέσω της απορρόφησης των ηχητικών κυμάτων, ρυθμίζοντας την αντήχηση και μειώνοντας τον ενοχλητικό θόρυβο ειδικά σε χώρους όπου η συγκέντρωση πολλων ατόμων εντείνει το πρόβλημα της αντανάκλασης του ήχου.

Η βασική αρχή της αρχιτεκτονικής ακουστικής είναι ότι ο κάθε χώρος έχει τις δικές του ανάγκες ακουστικής ποιότητας και θέλει το δικό του σχεδιασμό. Δεν υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που μπορεί παντού να εφαρμοστεί. Αυτό όμως που ισχύει παντού, και αφορά κάθε χώρο, είναι ότι τα υλικά διαμορφώνουν τον ήχο. Τα υλικά είναι αυτά που «κουρδίζουν» τον χώρο, όπως κουρδίζεται ένα μουσικό όργανο για να έχει τη σωστή απόδοση του ήχου. Κάποια υλικά είναι ιδανικά για να απορροφούν μέσω της ταλάντωσής τους χαμηλές συχνότητες όπως ο θόρυβος από το δρόμο. Άλλα απορροφούν καλύτερα τις υψηλές συχνότητες όπως οι φωνές των παιδιών σε μία αίθουσα διδασκαλίας.

Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε κατά τα μέγιστα στην συντήρηση και ανακαίνιση του Κολεγίου Αθηνών.

< Επιστροφή στη λίστα