Αίθουσα συνεντεύξεων του Αιγινήτειου Νοσοκομείου

Project Description

Πληροφορίες Κατασκευής

Τοποθεσία Έργου

Αθήνα


Τύπος Έργου

• Μείωση Αντήχησης


Στις φωτογραφίες αυτές βλέπουμε μια απόλυτα ειδική κατασκευή για τις ανάγκες του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Οι προδιαγραφές ζητούσαν λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου (αίθουσα συνεντεύξεων ψυχικά διαταραγμένων προσωπικοτήτων οι οποίοι βγάζουν κραυγές) να δημιουργήσουμε μία ειδική κατασκευή έτσι ώστε να μειωθεί ο αντίλαλος απο τις φωνές.

Οι λείες και σκληρές επιφάνειες έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν τον ήχο, με αποτέλεσμα να ενισχύεται σημαντικά ο ήχος που παράγεται από εσωτερικές πηγές σε αυτούς τους χώρους. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται αντήχηση, ενώ “θάλαμος αντήχησης” ονομάζεται ο χώρος που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή της ηχοαπορροφητικότητας των υλικών. Η ιδιαίτερη ικανότητα ενός υλικού να απορροφά τον ήχο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της αντήχησης και του αντανακλώμενου θορύβου στους εσωτερικούς χώρους.

Έτσι η Εταιρεία Γύψινος Διάκοσμος Ιωάννης Στε. Μπατζάκας δημιούργησε καμπύλα γύψινα με τα οποία έντσυσε όλη την επιφάνεια της οροφής έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ανισόπεδες επιφάνειες γαι να αντανακλάται και να ηχοαποροφείται ο θόρυβος.Στην συνέχεια της οροφής κατασκευάσαμε 3 ημιστρίγγυλες κωλόνες με διαφορετικές διαμέτρους έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερη ηχοαπορροφητικότητα στον χώρο αυτό.

< Επιστροφή στη λίστα